Scratch

Scratch je novi “programski jezik”, koji omogućava lako kreiranje interaktivnih priča, igara, animacija i čestitki i njihovo deljenje sa drugim korisnicima preko tome namenjenog Web sajta. Osnovna njegova prednost je lak i intuitivan korisnički interfejs koji čini da se programiranje svede na prevlačenje i uklapanje blokova. Prevučeni i uklopljeni blokovi čine kod. Postoje blokovi za sve značajne programske strukture koje se mogu sresti u svakom savremenom programskom jeziku, a postoje i blokovi za napredne koncepte poput događaja, poruka, delegata.

Python

Python je relativno nov programski jezik. Od samog početka, za Python se smatralo da popunjava prazninu, da je to način pisanja skriptova koji “automatizuju dosadne stvari” (kao što je stajalo u jednoj popularnoj knjizi o učenju Pythona) ili za brzu izradu prototipa aplikacija koje će se implementirati na jednom ili više drugih jezika. Međutim, tokom poslednjih nekoliko godina, Python se pokazuje kao prvoklasni učesnik u savremenom razvoju softvera, upravljanju infrastrukturom i analizi podataka. On više nije uslužni jezik u pozadini, već glavna sila u razvoju veb aplikacija i upravljanju sistemima i ključni pokretač iza eksplozije analitike Big Data i mašinskoj inteligenciji.

Robotika

Gotovo svaki fizički objekat koji ima mogućnost povezivanja na internet kako bi mogli da ga kontrolišemo, može biti pretvoren u IoT uređaj. Internet of Things je tehnologija koja već ima široku primenu kako u privatne svrhe, tako i u poslovanju i industriji.

Kroz iBot robote ulazimo u svet IoT-a i ucimo programiranje robota kroz blokovsko programiranje korišćenjem različitih senzora koje robot poseduje.

Unity

Unity je višeplatformsko okruženje za razvoj video-igara (eng. Game engine) razvijan od strane kompanije Unity Technologies. Služi za razvoj video-igara za PC, mobilne uredaje, igračke konzole i veb-sajtove. Unity predstavlja potpuno opremljen alat za razvoj video-igara i to je jedan od razloga njegove velike popularnosti.

C#

C# je programski jezik koji obohvata strogo-tipiziranu, imperativnu, deklarativnu, funkcionalnu, objektno-orijentisanu i komponentno-orijentisanu programsku paradigmu. Široko se primenjuje za programiranje u okruženju Unity i van njega.

Java

Vrlo prenosiv razvojni alat, Java je brza i jednostavna za programiranje. Njegove razvojne tehnike i sistemi imaju pozitivan uticaj na svakodnevni život ljudi širom sveta, s obzirom na to da Java čini osnovu Android operativnog sistema, bankarskih aplikacija, i drugih poznatih aplikacija.
Zbog njene svestranosti, velika je potražnja za onima koji znaju da programiraju u Javi, što doprinosi tome da su plate Java programera veće u odnosu na one koji rade u drugim programskim jezicima.